Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Про використання електронних сервісів податкової та порядок заповнення платіжних інструкцій

Дата: 01.04.2024 12:39
Кількість переглядів: 50

Фото без описуДнями у Пустомитівській  ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань   застосування РРО, використання електронних сервісів ДПС та порядку заповнення платіжних інструкцій. На запитання платників податків відповідала старший державний інспектор Пустомитівської ДПІ Лідія Мащак.

В ході «гарячої лінії» фахівець детально розповіла платникам про зміни та новації у порядку щодо застосовування РРО та/або ПРРО фізособами – платникам єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, селища в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами.

Лідія Мащак також поінформувала які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника, який є найбільш популярним сервісом ДПС. При цьому відмітила, що завдяки електронним сервісам ДПС можна не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет, але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією від податкової тощо. Разом з тим, звернула увагу, що Електронний кабінет  працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додатково програмного забезпечення.

Лідія Мащак розповіла платникам про доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС, який можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS, та який є простим та зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також для сплати податків з використанням платіжних систем, які можна завантажити на телефон.

Платники також дізналися про особливості заповнення 3-х реквізитів: «Призначення платежу»; «Код платника»; «Код фактичного платника»   платіжної інструкції на сплату платежів до бюджету та фондів соціального страхування суб’єктами господарювання.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь