Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Заступник голови в рамках робочої зустрічі зустрівся з начальником Пустомитівської ДПІ

Дата: 05.09.2023 11:15
Кількість переглядів: 139

Фото без описуНачальником Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Романом Сасом проведено робочу зустріч 31.08.2023 з першим заступником голови Оборошинської територіальної громади Антоном Кустиком щодо новацій, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX „Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” (далі – Закон № 3219).

Під час спілкування податківець акцентував увагу на необхідності застосування РРО, ПРРО та подання повідомлення за формою №20-ОПП. Так, платники єдиного податку 2-4 груп, які проводять готівкові розрахункові операції, зобов’язані використовувати касові апарати. Суб’єкти господарювання мають право обирати вид РРО для проведення розрахунків з покупцями: або класичний касовий апарат, або програмний РРО, в залежності від особливостей діяльності. Як альтернативу касовим апаратам, можна застосовувати програмний РРО – безкоштовний сервіс від податкової служби.

Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО. Суб'єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері „Програмні РРО” ( https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ ).

За результатами зустрічі вирішили забезпечити належний рівень якості інформаційно-роз'яснювальної компанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом № 3219, зокрема у частині реєстрації РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сферф торгівлі, громадського харчування та послуг” з 01.10.2023 року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь