Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Оголошення про намір здійснити зміну (коригування) тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення

Дата: 13.03.2023 17:56
Кількість переглядів: 440

Фото без описуНа виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни (коригування) цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 комунальне підприємство «Оброшин» Оброшинської сільської ради Львівської області доводить до відома споживачів про намір здійснити у 2023 році зміну тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

 

На даний час діють тарифи з централізованого водопостачання та водовідведення, які були встановлені рішенням виконавчого комітету Оброшинської сільської ради від 27.04.2021 року № 57 та введені в дію з
01.05.2021 року, в наступних розмірах: на центральне водопостачання – 10,88 грн. за 1 м.куб.; на центральне водовідведення – 4,25 грн. за 1 м.куб.

Водночас, слід зазначити, що в умовах зростання основних складових тарифів, зокрема: мінімального прожиткового рівня працездатної особи та рівня та мінімальної заробітної плати та відповідно суми відрахувань, вартості електричної енергії, виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам на виробництво послуг з водопостачання та водовідведення. На сьогодні діючі тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення не відшкодовують фактичні витрати.

Так, за результатом 2022 року рівень відшкодування затвердженої тарифом собівартості склав 77,7 %, підприємство отримало збиток  на централізоване водопостачання в сумі  284 тис. грн., на централізоване водовідведення – 453 тис. грн.

Тому, КП «Оброшин» звернулось до виконавчого комітету Оброшинської сільської ради із заявою та розрахунковими матеріалами для коригування тарифів  за статтями витрат: заробітна плата, нарахування на заробітну плату, вартість електроенергії, для встановлення тарифів з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення водопостачання та водовідведення

Послуга

Діючий тариф, грн/м³ з 27.04.2021 р.

Скоригований тариф на 2023 рік, грн/м³

Централізоване водопостачання

10,88

17,62

Централізоване водовідведення

4,25

9,16

З метою належного функціонування підприємства виникла необхідність приведення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення до економічно обгрунтованого рівня, коригування до діючих розмірів мінімальної заробітної плати та цін на енергоносії (електроенергію).
 

Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості та ділової активності підприємства. Розрахунок тарифів був здійснений відповіднодо Постанови КМ України від 01.06.2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291, які будуть покривати витрати в собівартості цих послуг. Тариф планується ввести в дію з 01.04.2023р.


Зауваження і пропозиції щодо планових тарифів на 2023 рік від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 14 календарних днів з моменту оприлюднення намірів про здійснення зміни тарифів за адресою: Львівська обл., Львівський район, с.Оброшине, вул. Шевченка буд.5КП «Оброшин», тел.: 098-558-99-06.

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь