Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Допомоги у працевлаштуванні потребують 580 переселенців

Дата: 13.02.2023 10:34
Кількість переглядів: 145

Фото без описуУ січні цього року до підрозділів Львівської обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернулося 166 вимушено переміщених осіб з районів ведення бойових дій або тимчасово окупованих територій, із них 130 набули статус безробітного. За скеруванням служби зайнятості 44 особи з числа ВПО минулого місяця вдалося забезпечити роботою.

Працевлаштувалися переселенці в основному у заклади сфери торгівлі та послуг (31,0%) і на підприємства переробної промисловості (27,6%). Тепер вони працюють продавцями, офіціантами, пекарями, бухгалтерами, швачками, двірниками, вантажниками, прибиральниками службових приміщень та ін.

Загалом від початку повномасштабної війни, тобто із 24 лютого 2022 року і до 31 січня 2023 року, посередницькі послуги служби зайнятості з метою ьпрацевлаштування на Львівщині отримували 4659 внутрішніх переселенців, з котрих 1147 знайшли роботу.

Станом на 01.02.2023 року допомоги у пошуку місця праці потребувалиь 580 ВПО, половина з них (292 особи) – це клієнти Львівської, 77 – Стрийської, 65 – Дрогобицької, 57 – Самбірської філій ЛОЦЗ. За кваліфікаційним складом домінували фахівці (19,6%), професіонали (17,3%) та працівники сфери торгівлі
та послуг (15,9%).

Нагадуємо, що для працедавців, які забезпечують роботою вимушеноьпереміщених осіб, діє програма компенсації витрат з оплати праці. Щоби скористатися нею, необхідно подати пакет документів у паперовій формі до місцевих підрозділів служби зайнятості (контакти – https://bit.ly/40jWW59) або в електронній через портал «Дія» (https://bit.ly/3xbuxAF). Ознайомитися з  компенсаційним механізмом можна за посиланням https://cutt.ly/JJULj1G.

*Інформує Львівський обласний центр зайнятості


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь