Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

В останню дорогу провели земляка, вірного сина України Богдана Калагурського

Дата: 31.01.2023 21:49
Кількість переглядів: 106

У вівторок, 31 січня, під звуки оркестру і Державного гімну, з почестями провели Героя в його останню путь.

Зібралися рідні, близькі друзі, побратими, військові, священники, місцева влада та небайдужі мешканці громади, щоб віддати шану Захиснику. Велелюдно зустрічали Героя: на колінах, живим коридором, з квітами, лампадками та національною символікою.

Богдан Калагурський, капітан 106 механізованого батальйону 63 бригади ЗСУ, загинув в боях за незалежність та територіальну цілісність України 19 серпня 2022 року у селі Благодатне Миколаївської області.

Народився 17 квітня 1978 року в селі Оброшине. Після завершення середньої школи навчався у Національному університеті «Львівська політехніка» на електроенергетичному факультеті за спеціальністю: «Електротехнічні системи електроспоживання».Пройшов всі кар’єрні сходинки від електромонтера ОВБ до заступника начальника служби охорони праці та головного інженера Центрального РЕМ. Доклав багато праці для покращення електропостачання, зокрема в нашій громаді. . Брав участь в АТО з 14.06.2015 по 09.11.2015, з 27.02.2016 по 24.06.2016 в Донецькій та Луганській областях. З початку повномасштабного Герой без вагань став на захист України, перебував на передовій.

 

Прощальні промови на похороні Героя виголосили отець Михайло Стахнів, настоятель храму Влкмч. Димитрія та отець Богдан Вихор. Спільна молитва за упокій відважного воїна відбулась в Храмі Влкмч. Димитрія.

«Знав його справді, як людину щиру, добру. Як військовий він був справді людиною честі, Людиною жертви. Бо кожен хто вдягнув військову форму взяв на себе завдання та покликання служити народові. Сьогодні ми розуміємо, яка велика жертва воїна Богдана. Він пішов на війну, щоб дати нам життя, щоб ми могли жити і творити. Ми повинні робити все для того, щоб жертва нашого Героя не була марною. Преображати нашу державу Україну, зробити її такою, якою він і сотні героїв хотіли її бачити: справжньою, розквітлою державою. Нехай ця наша любов до героїв, до воїна Богдана, дає нам сили і відваги, щоб ми не забули про їх героїчний вчинок, велику жертву їхнього життя, а могли пам’ятати їх вічно,» - виголосив у своїй промові отець Богдан Вихор.

 

Понад пів тисячі людей прийшло віддати останню шану загиблому. Прощання відбулося на подвір‘ї хати Героя, в церкві Св. Влкмч. Димитрія.

Співчуваємо у великому горі рідним і близьким загиблого Героя.

Ми продовжуємо платити високу ціну за свободу та незалежність нашої країни. Подвиг Захисника назавжди у нашій пам‘яті та в наших серцях. Вдячні йому за відвагу, мужність, велику жертву заради України та усіх нас.

Поховали Героя на старому кладовищі в с. Оброшине

Герої не вмирають!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь