Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Перевезення пільгових категорій населення в нашій громаді

Дата: 16.12.2022 11:34
Кількість переглядів: 107

Фото без описуПро пільгові перевезення в Оброшинській громаді нам розповість начальник відділу соціальної роботи Катерина Деркач


 

 

- Катерино Адамівно, скажіть будь ласка, яким чином здійснюється пільгове перевезення пасажирів?

- Згідно з рішенням сесії Оброшинської сільської ради від 03.11.2022 року № 1558 перевезення пільгових категорій громадян здійснюється за талонною системою, у відповідності до затвердженої форми талонів, при умові обов’язкового представлення документа, що дає право на застосування пільг (посвідчення, тощо). Право на використання талону має тільки власник документа, що дає право на пільги. Талони дійсні впродовж року, зазначеному в талоні. Компенсація за невикористані талони не виплачується.


- Хто може користуватися пільговим проїздом ?

- Видачу талонів одноразового використання пільговим категоріям громадян здійснює Відділ соціальної роботи Оброшинської сільської ради за зверненням особи, яка належить до пільгових категорій населення, а саме: діти з багатодітних сімей, діти з особливими потребами, діти учасників бойових дій, члени сімей загиблих військовослужбовців (дружина, батько, мати, діти), які зареєстровані та проживають на території Оброшинської ТГ.


- Що ви очікуєте від програми «талонна система», про яку ми зараз говоримо?

- На мою думку, «талонна система» є справді доцільною та дієвою. Суть цієї системи в першу чергу полягає у чіткому контролі і впорядкуванні самого використання пасажирського транспорту тими, хто має право на безкоштовний проїзд, і головне – водій не має права відмовити пасажирові, який пред’явив посвідчення і має право на пільговий проїзд.
Це в свою чергу дасть можливість на підставі виконаних обсягів перевезень пільгових категорій няселення(отриманих талонів, що надасть перевізник) підрахувати необхідну суму компенсаційних виплат.

Без талонної системи неможливо підрахувати суму, щоб закласти необхідну кількість грошей в бюджеті для відшкодування витрат перевізників, тому перевізники самі встановлюють «свої» нормативи з перевезення пільговиків, що не завжди відповідає дійсності.


Надіємось, що завдяки даній програмі ми зможемо проаналізувати скільки громадян скористалися проїздом, врахувати потреби в перевезенні та зможемо підрахувати суму, яка необхідна для здійснення компенсаційних виплат в наступному році, адже відшкодування витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян включено до видатків місцевих бюджетів.

Довідка:

Відповідно до частини першої статті 91 Бюджетного кодексу України визначено, що до видатків місцевих бюджетів належать компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь