Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Про сплату податків та новації податкового законодавства обговорили в Пустомитівській ДПІ

Дата: 01.12.2022 17:16
Кількість переглядів: 97

Фото без описуПро важливість вчасної сплати податків і зборів суб’єктами господарювання в умовах воєнного стану, основні зміни податкового законодавства та податкову амністію розповів на зустрічі з платниками податків завідувач сектору з надання адміністративних та інших послуг Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Андрій Костишин.

 

Податківець наголосив, що сплата податків суб’єктами господарювання в умовах війни є вагомою підтримкою економічного фронту, тому бізнес повинен працювати, зберігати робочі місця, виплачувати заробітну плату та сплачувати податки.

Андрій Костишин коротко розповів про основні зміни податкового законодавства які були прийняті з початком війни, нагадав про підвищення з 1 жовтня розміру єдиного внеску, наголосив на обов’язковому застосуванні суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій за готівку, використанні електронних платіжних засобів.

Розповів фахівець і про електронні сервіси ДПС України. Зокрема зазначив, що перевагою подання платниками податків звітності в електронному вигляді є економія часу, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно, захист від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Також звернув увагу, що цьогоріч в приватній частині Електронного кабінету громадяни можуть дізнатись про нараховані суми податку на нерухоме майно та земельному податку, тобто тепер громадянам не має потреби очікувати паперового повідомлення-рішення. Крім цього зазначив, що для належної сплати майнових податків в повідомленні-рішенні вказані реквізити рахунку, на який необхідно сплатити податок. Сплатити нараховані податкові зобов’язання необхідно впродовж 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.


За словами Андрія Костишина, у разі виникнення розбіжностей між даними зазначеними у податковому повідомленні – рішенні про сплату податку на нерухомість чи земельного податку та документами на право власності, громадяни можуть звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку.

Присутнім нагадали про щорічне декларування, кампанію одноразового декларування активів, придбаних за неоподатковувані кошти, яка триватиме до 1 березня 2023 року та про право на податкову знижку. 

На завершення зустрічі Андрій Костишин звернув увагу, що податкові новини та іншу корисну інформацію платники можуть знайти на офіційній сторінці ДПС, у соціальній мережі Facebook та на Telegram - каналі.

*Інформує Пустомитівська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Львівській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь