Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Оброшинська громада провела в останню путь Михайла Николина

Дата: 30.10.2022 20:51
Кількість переглядів: 1737

Фото без описуМихайло Николин загинув в боях за незалежність та територіальну цілісність України.

У суботу, 29 жовтня, зібралися рідні, близькі друзі, побратими, військові, священники, місцева влада та небайдужі мешканці громади, щоб віддати шану Захиснику. Велелюдно зустрічали Героя: на колінах, живим коридором, з квітами, лампадками та національною символікою.  Під звуки оркестру і Державного гімну, з почестями провели Героя в його останню путь.

 

Николин Михайло Мирославович народився 18.02.1996 р. в місті Новий Розділ Львівської області. Загинув Герой 23 жовтня 2022 р. в боях за незалежність України. За покликанням пішов навчатись у Львівський ліцей Героїв Крут. Старший лейтенант здобув офіцерський фах у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Навчання закінчив з відзнакою. У 2017-18 роках брав участь в АТО. Останні 3 роки проживав в с. Оброшине.

За період військової служби був нагороджений:

- медаллю «За військову службу Україні»;

- почесним нагрудним знаком «За досягнення у військовій службі 2 ступеня»;

- орденом «За мужність 3 ступеня».

 

Розумний та справедливий, завжди готовий допомогти та підтримати у будь - яких ситуаціях та обставинах. Він був мужнім, хоробрим, відданим військовій справі, прикладом стійкості та рішучості українського воїна.

 

Прощальні промови на похороні Героя виголосили отець Михайло Стахнів, настоятель храму Влкмч. Димитрія, о. Ігор Гарась протопресвітер, Іван Галич, голова Оброшинської громади. Спільна молитва за упокій відважного воїна відбулась в храмі Влкмч. Димитрія.

 

Не існує вищої цінності, ніж захист Батьківщини та свого народу. Схиляючись у скорботі, висловлюємо щирі співчуття родині і близьким загиблого.

 

"Ця наша багатостраждальна українська земля скроплена дуже великою кров'ю: кров'ю любові, кров'ю відваги, кров’ю великої відданості за кожного з нас. Ця сьогоднішня жертва воїна-героя Михайла має нас навчити любити Бога, життя і свою Батьківщину. Ми єднаємось в молитві, підтримуємо найрідніших своєю присутністю та показуємо, що насправді герої не вмирають. Вони вічно живуть у нашій пам’яті та у наших молитвах",- виголосив на прощальній промові протопресвітер о. Ігор Гарась.

 

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати …Герой Михайло поповнив ряди небесного війська та назавжди залишиться в пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Поховали військового на новому кладовищі в с. Оброшине.

Світла пам’ять Герою України!

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь