Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Податківці Пустомитівської ДПІ знайомлять платників з податковими новаціями

Дата: 26.10.2022 20:58
Кількість переглядів: 126

Про зміни в податковому законодавстві в умовах воєнного стану розповів платникам податків під час «круглого столу» начальник Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Роман Сас.


Зокрема, керівник інспекції проінформував присутніх про те, що на період дії воєнного стану спрощенці 1 та 2 груп мають право не сплачувати єдиний податок, а підприємці, незалежно від обраної ними системи оподаткування - єдиний внесок за себе. При цьому Роман Сас наголосив на важливості сплати податкових зобов’язань, як основного джерела наповнення місцевих бюджетів та Пенсійного фонду.

Розповів посадовець і про обов’язок підприємців 2-4 груп застосовувати РРО або ПРРО у разі проведення розрахунків з покупцями за готівку, та звернув увагу на переваги та зручності у використанні програмних РРО.


Також повідомив, що цьогоріч громадяни мають можливість отримувати податкові повідомлення-рішення про сплату майнових податків – податку на нерухомість та плати за землю в електронному вигляді через Електронний кабінет та зазначив, що у разі наявності розбіжностей між даними, зазначеними у податковому повідомленні-рішенні та документами на право власності, громадяни можуть звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку. 

Нагадав також і про податкову амністію, яка триватиме до 1 березня 2023 року та податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами.
 

Крім цього, розповів про можливості електронних сервісів, які надає Державна податкова служба України та про новий формат спілкування податкової служби з платниками податків – Податкову комунікаційну платформу.

*Пустомитівська ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь