Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Як організовується робота сільської ради у час війни (хроніка подій)

Дата: 10.03.2022 16:06
Кількість переглядів: 171

  • 1. Координація роботи.

Фото без описуУ час воєнного стану Оброшинська сільська рада виконує накази та координує свою роботу з районною та обласною військовими адміністраціями. 
Тому зараз основне для всіх – дотримуватись порядку, субординації, єдності та чітко виконувати свою роботу на місцях кожному мешканцю громади. 

До всіх, хто займається самочинством і деструктивом буде вжито заходів, зокрема, виключено із місцевого Добровольчого формування територіальної оборони. 

  • 2. Організація дій. 

Для початку, з перших днів війни, Оброшинською сільською радою здійснювалась організація забезпечення порядку на території об’єднаної громади. 

Відтак було організовано цілодобову охорону на постах та об’єктах критичної інфраструктури (свердловин, водонапірної вежі, електричних підстанцій, залізничних станцій). 

  • 3. Матеріальне забезпечення

Закуплено паливно-мастильні матеріали, вогнегасники. Разом з місцевими підприємцями закупили генератор потужністю 30 кВт, який заживили і у випадку надзвичайних ситуацій він забезпечить безперебійне водопостачання, мобільний зв'язок, роботу чергової частини Координаційної ради. Оброшинською сільською радою закуплено ще 3 інші генератори, якими заживлено заклади критичної інфраструктури. 

  • 4. Укриття. 

Оперативно було впорядковано та облаштовано найбільші та найпростіші укриття, які є на території громади. Забезпечили туди речі першої необхідності, зроблено додаткові входи/виходи і освітлення приміщень. Найбільші та найпростіші укриття розташовані в амбулаторії с. Оброшине, недобудованій школі, Народному домі, Інституті сільського господарства. Також в підвалах будинків що на просп. Вольського. 

  • 5. Охорона порядку на місці.

У перші дні війни було скликано та сформовано добровільну місцеву Самооборону, на базі якої уже офіційно створено Добровольче формування територіальної оборони, яке підпорядковується військовому командуванню Територіальної Оборони Львівської області. 

Кожного дня здійснюється системне цілодобове чергування на оглядових майданчиках та блокпостах. Контролюються основні в’їзди та виїзди на території сіл громади, об’єкти критичної інфраструктури задля забезпечення порядку. 

Основна функція Добровольчого формування - не воювати, а забезпечити громадський порядок на території громади і виявляти підозрілі групи (особи) з подальшим повідомлення у правоохоронні органи та Тероборону, військову адміністрацію. 

  • 6. Координація роботи на місцях.

Робота сільської ради та старостинських округів здійснюється цілодобово. На їхніх базах створено Координаційну раду в яку входять: командир Добровольчого формування, керівники постів, чергові частини, представник Служби безпеки ПП «Оліяр», куратори Добровольчого формування зі Ставчан та Конопниці, старші постів та керівництво сільської ради, які разом забезпечують правопорядок, взаємодопомогу та формування оглядових блокпостів між селами громади, правоохоронними органами, сусідніми громадами.

  • 7. Місця тимчасового перебування.

Облаштовано три основні місця тимчасового перебування для внутрішньо переміщених осіб на території громади: в приміщенні школи с. Оброшине, дошкільному навчальному закладі – для жінок, які мають дітей віком до 6 років. Резервне приміщення - в Інституті сільського господарства с. Оброшине, де є укриття. 

Але, важливо! Усі тимчасові поселення у такі місця здійснюються за попередньої згоди військової адміністрації (Львівської РДА). Особливо внутрішньо переселені чоловіки, віком від 18 до 60 років, зобов’язані впродовж 24-ох годин встати на військовий облік. Про випадки неявки буде повідомлено в комісаріати. 

В тому числі членів Добровольчого формування залучено до роботи з дотримання порядку поселення внутрішньо переселених осіб на території громади. 

  • 8. Гуманітарна допомога.

В приміщенні сільської ради створено окремі площі для розміщення гуманітарної допомоги за кордону. На місці відвантажуємо допомогу, сортуємо та передаємо у зону бойових дій (військовим та цивільному населенню), внутрішньо переселеним особам. Координує доставку вантажів Оброшинська сільська рада. Уже було залучено чотири вантажі з Польщі об’ємом близько 100 тонн. Очікуємо також на міжнародну допомогу від американців та німців.

На території громади налагоджуємо виробництво протитанкових їжаків, заготівлю деревини у межах оборонних потреб.

Якщо маєте змогу допомогти, то в цей час є потреба у металі (швеллера, шпали, ін.), шкірі для пошиття взуття, флісових покривалах, скляній тарі, двоярусних ліжках, матрацах для облаштування більш комфортних умов перебування в державно-комунальному секторі переселених осіб. 

Потребуємо в громаді й волонтерів, які готові допомагати розвантажувати гуманітарні вантажі. Звертатись в Оброшинську сільську раду або за номером 0961217741.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь