Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Про декларування доходів та застосування РРО

Дата: 09.02.2022 17:07
Кількість переглядів: 247

Фото без описуДнями начальником Пустомитівської ДПІ Романом Сасом було проведено зустріч  з платниками податків району. Питання, які обговорювались, стосувалися декларування доходів громадян за 2021 рік, одноразового (спеціального) добровільного декларування та особливостей застосування РРО/ПРРО.

Начальник Пустомитівської ДПІ проінформував про активи, які підлягають декларуванню під час «податкової амністії». Це грошові активи, майно та майнові права, одержані чи набуті за рахунок доходів, з яких не було сплачено податки і збори. До активів, які потрібно декларувати відносяться:валютні цінності, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, права грошової вимоги, нерухоме майно(земельні ділянки, об’єкти житлової та нежитлової нерухомості), об’єкти незавершенного будівництва, рухоме майно, у тому числі транспортні засоби та інше цінне рухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо, частки(паї) у майні юридичних осіб, інші корпоративні права, майнові права на об’єкти інтелектуальної власності, цінні папери та/або фінансові інструменти. Зокрема, було наголошено, що подача добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Легалізація активів на компромісних умовах дає можливість без застережень використовувати вже набуті активи в майбутньому.

Посадовець наголосив, що для подання одноразової декларації не потрібно відвідувати податкову, оскільки поданя такої декларації передбачене лише в електронному вигляді. Було роз’яснено, що за допомогою «Електронного кабінету платника» всі послуги можна отримувати цілодобово в режимі онлайн. За допомогою цього сервісу  можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків.

Також, присутнім нагадали про початок з 1 січня 2022 року кампанії декларування доходів громадян за 2021 рік та про доходи, які підлягають обов`язковому декларуванню.

Щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку (фізичних осіб-підприємців), учасникам зустрічі було повідомлено про те, що відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО, ПРРО) не застосовуються платниками єдиного податку першої групи. Роздрібна торгівля товарами на території села (крім підакцизних товарів), що здійснюють ФОП-єдиники за умови що їх дохід не перевищує 167 МЗП (1085500грн) на один такий пункт продажу товарів, можуть не застосовувати РРО/ПРРО, але зобов’язані  використовувати КОРО та РК.

Канали інформування ДПС:

Instagram – ГУ ДПС  Львівській області (tax_service_lviv)

Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)

Facebook – https://www.facebook.com/tax.lviv

YouTube – ДПС у Львівській області (https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області)

Субсайт ГУ ДПС у Львівській області – https://lv.tax.gov.ua/


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь