Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Чому деякі проекти у громаді реалізовують в кінці року, а не раніше?

Дата: 09.12.2021 14:41
Кількість переглядів: 713

Фото без описуМешканці громади часто запитують чому реалізацію того чи іншого проекту в громаді не починають в літній період чи навіть ранньою весною, а ближче до зими. Відповідаємо - бо є певна процедура та етапність реалізації проекту, який, наприклад, переміг в обласному конкурсі мікропроектів. І цю процедуру оминути ніяк не можна.

Етапність на прикладі одного мікропроекту, що передбачає будівництво (капітальний ремонт або реконструкцію):

  1. Надається рішення виконавчого комітету Оброшинської сільської ради щодо участі у конкурсі проектів місцевих ініціатив та перелік проектів, що будуть подані.
  2. Відділом економрозвитку Оброшинської сільської ради готується проектна заявка з детальним описом та усіма відповідними розрахунками. У 2021 році на  конкурс проектів місцевих ініціатив Львівської обласної ради таких заявок було подано 19. До заявки долучається зведений кошторисний розрахунок вартості проекту, угоди з потенційними спонсорами, виписки з банківського рахунку про наявність у спонсорів коштів, протоколи ініціативних груп, акти нефінансового внеску (якщо такий передбачено). Якщо проектно-кошторисної документації на момент подачі проект ще не розроблено, то надається орієнтовний зведений кошторисний розрахунок вартості проекту.
  3. Проектна заявка завантажується на платформу, триває відбір проектів.
  4. Після відбору проектів та затвердження конкурсною радою потенційних переможців, очікуємо рішення Львівської облради про затверджений список переможців. Затверджують переможців в кінці березня-квітня.
  5. Надається рішення сесії Оброшинської сільської ради щодо надання співфінансування пректам-переможцям.
  6. Починається процес виготовлення проектно-кошторисної документації для проектів, які на  момент подачі заявки ще не було розроблено.
  7. Надається рішення виконавчого комітету Оброшинської сільської ради щодо надання дозволу на розробку проектно-кошторисної документації.
  8. Готуємо проект змін до місцевого бюджету про спрямування коштів на оплату послуг з виготовлення проектно-кошторисної документації.
  9. Обирається проектна організація, яка буде виконувати проектно-вишукувальні роботи, укладається угода.
  10. Готується технічне завдання на проектування, видаються містобудівні умови і обмеження (за потреби).
  11. Після підготовки проекту, увесь пакет документів подається на експертизу.
  12. Після зняття зауважень та успішного проходження експертизи надається рішення виконавчого комітету або сесії Оброшинської сільської ради щодо затвердження проектно-кошторисної документації.
  13. Паралельно з підготовкою проектно-кошторисної документації триває відкриття спонсорських рахунків та залучення благодійних внесків.
  14. Готуємо проект змін до місцевого бюджету про спрямування коштів у розмірі, що відповідає частці, яку сільська рада зобов’язана співфінансувати згідно проектної заявки.
  15. Готується технічне завдання на визначення підрядника шляхом проведення електронної процедури закупівлі.
  16. Оголошується електронна процедура закупівлі на визначення підрядної організації. Електронна процедура триває близько 1 місяця.
  17. Вичікується час на оскарження результатів. У випадку відсутності зауважень, за результатами процедури закупівлі підписується угода з підрядником, в органи казначейської служби надається проектно-кошторисна документація, титул будівництва, реєструються юридичні зобов’язання. Важливим моментом є те, що на цьому етапі необхідно, щоб декларована сума спонсорських (благодійних) коштів була на рахунку замовника будівництва.
  18. Укладаються інші угоди на утримання служб замовника, що входять до зведеного кошторисного розрахунку (авторський та технічний нагляд), в органах казначейської служби реєструються юридичні зобов’язання.
  19. Подається повідомлення про початок будівництва (у разі потреби).
  20. Підрядник приступає до виконання робіт.
  21. Оплачуються виконані роботи.
  22. Щомісяця відділом економрозвитку готується звітність по кожному мікропроекту, а щочетверга фінвідділом готується детальна інформація щодо використання коштів на кожен проект.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь