Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Нова візія завершення будівництва школи: створення НВК, спортивного парку, веломаршрутів

Дата: 29.09.2021 17:34
Кількість переглядів: 1281

В Оброшинській сільській раді працюють над новою візією щодо завершення будівництва школи в селі Оброшине. Окрім добудови школи, стратегічними напрямками навчання якої в майбутньому мають стати інформаційні технології, математика, фізика та англійська мова, розглядається можливість на базі території Оброшинської ЗОШ у найближчій перспективі створити навчально-виховний комплекс спортивного спрямування.

 

Зокрема є бачення щодо трансформації прилеглої території, яка примикає до школи та охоплює стадіон, з метою будівництва спортивного парку регіонального рівня для занять олімпійськими та неолімпійськими видами спорту, організації логістики через веломаршрути, створення на базі нового спортивного парку - кластеру, який об’єднає спортивну інфраструктуру сусідніх громад через концепцію «міста коротких відстаней» та забезпечить, у тому числі, спортивну реабілітацію для осіб, що проходять лікування травм опорно-рухового апарату в санаторії «Любінь Великий».

Всі ці ідеї мають поєднатись в одному проекті під робочою назвою «Оброшинський Спортивний Парк».

 

Зазначимо, що територія, яка примикає до школи та охоплює стадіон має хороше місце розташування (логістику) для облаштування потенційного спортивного парку і наявність поряд місць (історичних пам'яток, зоопарк) для можливості рекреації.

 

Вищезазначені ідеї, які можуть бути включені в стратегію розвитку освіти Оброшинської ТГ, спільно напрацювали з Віталієм Загайним, заступником голови Львівської ОДА, який минулого тижня відвідав Оброшинську громаду та оглянув незавершене будівництво закладу освіти в Оброшині.

 

Також цю ідею розвитку місцевого освітнього закладу та території навколо нього голова громади Іван Галич та перший заступник голови Антон Кустик пропагували й у Києві під час участі в заході, який присвячений старту проєкту USAID «ГОВЕРЛА» в Україні, до якого було відібрано на конкурсній основі Оброшинську громаду.

 

Нагадаємо, цьогоріч в серпні з державного бюджету було передбачено 3 млн грн на продовження робіт з реконструкції школи ім. Л. Шанковського у с. Оброшине. Наявна проєктно-кошторисна документація, готовий експертний звіт. Триває визначення обсягу робіт з підрядником, після чого будуть проводитись роботи у рамках виділених з державного бюджету коштів.

 

Щоб завершити добудову місцевої школи і реалізувати нові ідеї представлені в презентації, Оброшинська сільська рада шукатиме та залучатиме фінансування з усіх можливих офіційних джерел.

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЕКТУ

 

Фото, візуалізація, презентація - Оброшинської сільської ради.   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь