Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Відбулась зустріч із учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 26.04.2021 20:04
Кількість переглядів: 402

Фото без опису35 років тому трапилась аварія на Чорнобильській АЕС. Трагедія, наслідки якої відчув на собі увесь світ. За відкритими даними, загалом у ліквідації аварії взяли участь близько 6 тисяч людей. Точне число тих, хто постраждав і загинув ніхто досі не називає. Серед учасників тих подій є й 11 мешканців Оброшинської громади, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2 і 3 категорій.

Сьогодні в Оброшинській сільській раді за круглим столом відбулась зустріч з мешканцями громади, які були учасниками подій 1986 року.

Також учасники зустрічі відвідали Відділ соціальної роботи Оброшинської сільської ради, де їх ближче ознайомили із переліком наданням соціальних послуг в громаді. 

Відділом соціальної роботи уже розроблено та буде подано на затвердження депутатами на найближчій сесії Програму пільгового медичного обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Оброшинської ТГ на 2021 рік.Фото без опису

Потерпілі від аварії на ЧАЕС матимуть змогу придбати безоплатні ліки за рецептами лікарів та зможуть скористатись безоплатним позачерговим зубопротезуванням (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів) за рахунок коштів субвенції з обласного та місцевого бюджетів.Фото без опису

Довідково: аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році. Ця страшна подія, яку згодом назвали трагедією ХХ століття, стала найбільшою техногенною катастрофою.

Із зони, де трапилася аварія виїхало майже чверть мільйона людей, десятки населених пунктів назавжди зникли з карти України. Навколо зруйнованої ЧАЕС утворилась мертва зона, де живуть дикі тварини та поодинокі самосели.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь