Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Роз’яснення щодо причин та необхідності коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Дата: 12.04.2021 16:14
Кількість переглядів: 706

Фото без описуЗгідно з Законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про ціни і ціноутворення», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про державне регулювання в сфері комунальних послуг», постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» для суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках, передбачено встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги на рівні, що буде покривати всі витрати в собівартості цих послуг та інвестиційну складову. Для подальшого надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, КП «Оброшин» вимушене переглянути чинний тариф та, відповідно, його скоригувати.

На сьогодні чинний тариф є нерентабельним й не покриває витрат навіть за енергоносії. Більше того, він є найнижчим в області. Наприклад, в Пустомитах тариф на централізоване водопостачання становить 16 грн 85 коп, а за водовідведення - 23 грн 38 коп. 

Тому, з врахуванням того, що на 20% піднято мінімальну заробітну плату і на 44% зросла вартість електричної енергії, виникає невідповідність чинного тарифу фактичним витратам для вироблення (створення) послуг з централізованого водопостачання та водовідведення. Це, своєю чергою, негативно відображається на діяльності КП «Оброшин», стані систем централізованого водопостачання та водовідведення, якості надання послуг споживачам, функціонуванні галузі в цілому.

Зауважимо, що тариф, який діє на сьогодні затверджувався ще у 2017 році. Відтоді ціна не збільшувалась та становить нині за централізоване водопостачання 7 грн 74 коп, а за водовідведення - 4 грн 25 коп.

Більш детально про зміни по тарифу повідомлятимемо Вас на сайті Оброшинської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь