Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

В Оброшинській громаді буде створено веломаршрут

Дата: 06.04.2021 16:50
Кількість переглядів: 610

Фото без описуСьогодні в Оброшинській сільській раді відбулась робоча зустріч за участі Наталії Табаки, начальниці управління туризму та курортів Львівської ОДА та її заступника Tараса Лозинського. Серед присутніх були й Роман Филипів, депутат Львівської облради, Антон Кустик, перший заступник сільського голови Оброшинської сільської ради, Оксана Бенцак, керівниця Відділу освіти, культури, молоді та спорту Оброшинської сільської ради та @Ольга Андрійчук, головний спеціаліст Відділу.

Також на запрошення сільської ради участь в зустрічі взяли й Лілія Костів, громадська діячка, підприємець, Андрій Гавінський, кандидат історичних наук та Вікторія Куриляк, провідний фахівець сектору координації випробування та трансферу інновацій Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України.Фото без опису

Предметом розмови стало питання розвитку туристичного напрямку у найближчій перспективі на території Оброшинської громади. Зокрема розглядається можливість ознакування місцевого веломаршруту, який би включав визначні об’єкти історичної спадщини та туристичної інфраструктури на шляху між Палацом Архиєпископів, Криївкою, що в Басівці, Костелом в Годовиці і продовжувався через Ставчани. Попередньо домовлено через два тижні протестувати шлях задуманого веломаршруту і провести роботу над промо-відео.Фото без опису

Окремим питанням є відновлення палацу Архиєпископів, який може стати "магнітом" для туристів. Палац перебуває в користуванні Інституту сільського господарства. Для його подальшого відновлення треба для початку впорядкувати правовстановлюючі документи та розробити ПКД.

Сільська рада зацікавлена у розвитку і збереженні пам’ятки та готова залучати певні кошти, щоб запустити процес відновлення палацового комплексу, зокрема через участь у відповідних конкурсах.

Усі запрошені гості висловили думку, що Оброшинська громада має значну перспективу у залученні сюди не лише українських туристів, а й туристів за кордону. Питання розвитку палацу Архиєпископів передадуть на детальніше вивчення Департаменту архітектури та містобудування ЛОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь