Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Оброшинська сільська рада підписала Меморандум про співпрацю у сфері розвитку системи послуг для дітей та сімей з дітьми

Дата: 10.02.2021 19:21
Кількість переглядів: 831

Фото без описуОброшинська територіальна громада у цьому році бере участь у проєкті «Громада для сім’ї: створення соціальних послуг у ТГ». Ціль цього проєкту – допомогти розвинути нову чи покращити чинну соціальну послугу у об’єднаній громаді.

8 лютого в Оброшинській сільській раді відбулась перша ознайомча зустріч з учасниками БО «Львівська освітня організація», яка співпрацює з департаментом соціального захисту населення ЛОДА та БФ «Майбутнє для громади». В результаті зустрічі Оброшинська сільська рада підписала із БО «Львівська освітня організація» Меморандум про співпрацю у сфері розвитку системи послуг для дітей та сімей з дітьми у Львівській області на 2021-2023 роки.

Документ визначає стратегічні напрямки співпраці сторін, які уклали цей договір. Зокрема, сторони меморандуму прагнуть покращити якість життя людей, особливо тих, які з різних причин потрапили в складні життєві обставини та не можуть їх самостійно подолати.

Важливо, що учасниками зустрічі були й ініціативна група БО «Карітас Оброшине», яка діє при парафії Св. Влкмч. Дмитрія у с.Оброшине. Своєю діяльністю вони допомагають та підтримують місцевих мешканців речима або продуктами, які цього потребують.

«Наша організація існує уже близько двох років в приміщенні Народного дому (2 поверх) в селі Оброшине. Там є благодійна кімната, де збираємо користовані речі і будь-хто може прийти і скористатись цими речами. Проте хочемо розширяти свій спектр допомоги людям, які цього потребуватимуть. Маємо бачення облаштувати для них в громаді можливість помитись, попрати і посушити одяг. Забезпечити їм так звану первинну допомогу. Наприклад, для літніх людей чи дітей або сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах», - каже Ореста Засадна, учасниця БО «Карітас Оброшине».Фото без опису

Іванна Рудакевич, координаторка проєкту БО «Львівська освітня фундація» зазначила: «Цікаво, що в Оброшинській громаді на участь в проєкті зголосилася релігійна організація «Карітас Оброшине», оскільки в інших громадах учасниками ініціативних груп є зазвичай представники органів місцевого самоврядування. Радіємо, що розвитком якісних соціальних послуг цікавиться церковна спільнота. Також приємно, що голова громади теж має запал до розвитку надання якісних соцпослуг. Це свідчить про бажання надавати мешканцям підтримку в довготривалій перспективі».

Оброшинська сільська рада поступово перебирає у свою відповідальність надання соціальної допомоги населенню і це питання виокремлює в своїй роботі як пріоритетне.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь