Оброшинська сільська рада

Львівський район, Львівська область

Комунальне підприємство «Оброшин» відновлює свою роботу

Дата: 10.02.2021 18:00
Кількість переглядів: 1097

На початку грудня комунальне підприємство «Оброшин» очолив Андрій Сенишин. «Коли я прийшов на підприємство вся техніка (екскаватор і трактор) були в неробочому стані та простоювали, на підприємстві не було ніяких розхідних інструментів - лопат, шуфлі, викруток, бензопил чи іншого інвентарю. Не було і постійного робочого колективу», - розповідає Андрій Сенишин.

Два місяці тому підприємство почали реформувати. Попри відсутність ще повноцінного фінансування певна робота уже ведеться.

Відновлюють техніку

«Як тільки почали перереєстрацію комунального підприємства, одразу почали відновлювати техніку. Трактори простоювали у нас більше півроку без резини. Сьогодні відремонтований екскаватор уже відгортає сніг на дорогах. Уже робочий і трактор. Доукомплектовуємо його деталями і в найближчий час він зможе виїхати на наші дороги», - каже Андрій Сенишин.

Шукають ще робочих

«Під кінець року у нас фактично не було робочих рук. Донедавна мали лише трьох двірників, які обслуговували житлові будинки. Нині уже маємо в складі комунального підприємства електрика, тракториста, двох працівників благоустрою та трьох двірників. Ще шукаємо трьох-чотирьох працівників благоустрою, які будуть обслуговувати населені пункти об’єднаної громади, тобто прибирати, косити, обрізати дерева, підсипати тротуари. Наразі обіцяємо їм зарплату у розмірі 7 тисяч гривень. З часом плануємо значно підвищити заробітну плату. Крім того, маємо в колективі двох сантехніків, які в черговому режимі викачують воду чи чистять каналізації», - веде далі співрозмовник.

Звідки фінансування?

«На цей рік Оброшинська сільська рада передбачила понад 4 млн грн на діяльність нашого комунального підприємства. Ці кошти скеровуватимуть на пальне, оплату вуличного освітлення, зарплату його працівникам. Однак, лише за кілька тижнів зможемо розпочати розпоряджатися цими коштами: оплачувати рахунки за освітлення, платити зарплату, укладати угоди з фірмами на надання послуг чи придбання певного інвентарю. З часом плануємо закупити бензопили, бензокоси, до трактора навісні частини, щоб було чим посипати пісок», - резюмував Андрій Сенишин.

В результаті запланованих змін КП «Оброшин» зможе належним чином виконувати свої обов’язки та вчасно реагувати на аварійні чи стихійні виклики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь